Hasznos tudnivalók a gyerek harcművészeti képzésről.

Nézzük meg ezt közelebbről 

A harcművészet harmonikus mozgáskultúrát tartalmaz, amely kíméletesen terheli a gyermeki  csontozatot és izomzatot, ugyanakkor megerősíti, rugalmassá és rendezetté teszi a gyerekek testét, felkészítve és segítve annak természetes, fokozatos fejlődését.  

A mozdulatok elősegítik mozgásuk koordináltabbá és tudatosabbá válását. A gyakorlással a gyerekek türelmet, figyelmet és önfegyelmet tanulhatnak, miközben megismerkednek a társaikkal való kommunikáció egy különleges formájával.

 Inspirálni tudjuk a gyerekeket a közös munkára és fejlődésre. Nagyban fejleszti a nyitottságot és a kreativitást, mivel helyzetmegoldásokat tanulunk, gyakorlunk.

Bármilyen személyiségű gyermeknek ajánljuk, de kifejezetten pozitív hatása van a beilleszkedési problémákkal küzdő, vagy hiperaktívnak titulált gyerekekre.

Tény az is, hogy…

  • A gyerekeknek a harcművészeti edzés olyan hasznos elfoglaltság, ami fizikai, szellemi és etikai téren is pozitívan hat a fejlődésükre.

  • Megtanulnak csoportban és egymással dolgozni, a gyakorlás közege a gyerekeket helyes tartásra neveli, mozgásra ösztönzi.

  • Segíti a másokkal való együttműködés könnyebb elindítását, és a pozitív emberi kapcsolatok megteremtésének alapjait tanítja meg.

 Bushinkan Harcművészeti Akadémia  © 2016 BHA